«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»: Η επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη

Η επαναστατικής προκήρυξη που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας στις 24 Φεβρουαρίου 1821, σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Ο Υψηλάντης διέρχεται τον Προύθο. Φανταστική σύνθεση του P. Von Hess, ο οποίος παρέστησε τον Υψηλάντη με στολή ιερολοχίτη (Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη) Η επαναστατική προκήρυξη που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της … Συνεχίστε να διαβάζετε «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»: Η επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

«Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»: Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού

Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Φιλοθέης στις 19 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γαλάνη οργανώνει διαδικτυακή προβολή της ταινίας της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού «Φιλοθέη, η Aγία των Αθηνών». Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ γύρω από μια μεγάλη μορφή που έδρασε στην  Αθήνα τον 16ο αιώνα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. … Συνεχίστε να διαβάζετε «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»: Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Κωφοί Αλμυρού

Ο Παλαιός Πλάτανος (Κωφοί) βρίσκεται νότια του Αλμυρού, στις ανατολικές πλαγιές της Όθρυος. Το χωριό επλήγη από το λοιμό του 1742. Κατά το 18ο αι. ο Πλάτανος αποτελούσε ακμαίο χριστιανικό οικισμό.Η πανώλη που έπληξε τη Θεσσαλία το 1812 προκάλεσε μεγάλες απώλειες στον πληθυσμό του χωριού. Κατά τη θεσσαλική εξέγερση του 1854 ένα μέρος του χωριού … Συνεχίστε να διαβάζετε Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Κωφοί Αλμυρού.

🎁 New Year’s GIVEAWAY 🎁

Αγαπητοί μας φίλοι, ευχόμαστε σε όλες και όλους, ένα Ελπιδοφόρο και πιο Αισιόδοξο 2021, γεμάτο με όσα στερηθήκαμε την φετινή χρονιά!Φέτος ο "Σύλλογος Φίλων Περιηγητών" κλείνει 2 χρόνια και προσφέρει πλούσια δώρα!Δυστυχώς δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε εκδήλωση, γιαυτό και τα δώρα θα δοθούν μέσω κοινών διαγωνισμών στα social media (IG & FB).Οι … Συνεχίστε να διαβάζετε 🎁 New Year’s GIVEAWAY 🎁.

Ιερά Μονή Κηπίνας. Το μοναστήρι μέσα στο βράχο που προκαλεί δέος. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας

Η Ιερά Μόνη Κηπίνας είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ηπείρου αλλά και της Ελλάδας. Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα της Ηπείρου. Σύμφωνα με μια εκδοχή το όνομα της μονής οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί σε μια βραχώδη και δύσβατη περιοχή. Θεωρείται ότι χτίστηκε κατά … Συνεχίστε να διαβάζετε Ιερά Μονή Κηπίνας. Το μοναστήρι μέσα στο βράχο που προκαλεί δέος. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας.