Ένα εκκλησάκι στην αγκαλιά του βράχου – Santa Maria della Grotta

Λίγα λεπτά από την παραλία της πόλης του Ναυπλίου ξεπροβάλλει πάνω στα βράχια ένα μικρό εκκλησάκι, αγαπημένο προσκύνημα, η Santa Maria della Grotta ( η Παναγία της σπηλιάς) των Βενετών.

Η  θέα από το εκκλησάκι είναι κάτι το μοναδικό μπροστά στον επισκέπτη απλώνετε ο Αργολικός κόλπος , το Μπούρτζι, η Κίος, το Κιβέρι, το Άστρος .

 Η Παναγίτσα είναι μια εκκλησούλα αφιερωμένη στην Θεοτόκο που βρίσκεται κοντά σε σπηλιά στα δυτικά βράχια της Ακροναυπλίας.

 Χτισμένη πάνω στα βράχια της Ακροναυπλίας από το Σπήλιο Παναγιωτόπουλο το 1850, η Παναγίτσα Ναυπλίου (ή Παναγία της Σπηλιάς για άλλους), είναι από τους πλέον αγαπημένους ναούς των Ναυπλιωτών που απολαμβάνουν τον περίπατό τους διανύοντας τον πλακόστρωτο πεζόδρομο μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου που οδηγεί στην πλατεία της Αρβανιτιάς.

Πηγή: arxon.gr



Κατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις

Ετικέτες: , ,

2 replies

Trackbacks

  1. Ημερήσια εκδρομή Κολοκοτρωνίτσι – Ναύπλιο – Μουσείο Μελιού – Σύλλογος Φίλων Περιηγητών
  2. Από την Κατοικία του Θεού Ηλίου, στη Νάπολη της Ανατολής! Ακροκόρινθος – Ναύπλιο – Σύλλογος Φίλων Περιηγητών
Αρέσει σε %d bloggers: