Ημερήσια εκδρομή Κολοκοτρωνίτσι – Ναύπλιο – Μουσείο Μελιού

1645336800

  days

  hours  minutes  seconds

until

Ο Σύλλογος Φίλων Περιηγητών διοργανώνει για τα μέλη του, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, ημερήσια εκδρομή στην Καρυά (Κολοκοτρωνίτσι), στο Ναύπλιο και το Μουσείο Μέλισσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Την Κυριακή 20/2 αναχωρούμε νωρίς το πρωί, για το γνωστό Κολοκοτρωνίτσι!

Το αληθινό του όνομα είναι Καρυά. Το μέρος στο οποίο γυρίστηκε
η σειρά «Το Καφέ της Χαράς» βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στους πρόποδες του Αρτεμισίου.
Αυτό που χαρακτηρίζει την Καρυά και ο λόγος που επιλέχθηκε είναι ότι έχει παραδοσιακό χαρακτήρα και μοναδική φυσική ομορφιά.

Εκτός της φυσικής ομορφιάς η Καρυά έχει πολλά ακόμη να περηφανεύεται… την ιστορία της (είναι επίσης η ιδιαίτερη πατρίδα του Γιαννάκου Νταγρέ, πρωτοπαλίκαρου του Κολοκοτρώνη), την μοναδική αμφιθεατρική της θέση με την ονειρεμένη θέα, τα γνωστά μονοπάτια της και πάνω απ’ όλα τους πάντα χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους της!

Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν κάποτε οι κάτοικοι της περιοχής. Δούλευαν μέρα – νύχτα με τα νερά, που έφταναν ως εκεί από τις φυσικές πηγές του Αρτεμισίου και εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή. Οι εγκαταλελειμμένες μυλόπετρες μέσα στα χαλάσματα μαρτυρούν ακόμα τα παλιά μεγαλεία τους.

Στην πλατεία τα βλέμματα τραβάει η πέτρινη βρύση που τρέχει συνεχώς κρυστάλλινο νερό, περιτριγυρισμένη από γυμνές οι καρυδιέ. Ένα εξαιρετικό χειμερινό τοπίο!

Η κεντρική εκκλησία του χωριού, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος με ιστορία σχεδόν 800 ετών, κατακλύζεται κάθε χρόνο από κόσμο στο πανηγύρι της στις 29 Αυγούστου.

Χρόνος για βόλτα, φώτος, και τον πρωινό μας καφέ!

Συνεχίζουμε για το το Ναύπλιο, τη «Νάπολη της Ανατολής» όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί, χτισμένο επάνω σε ένα μικρό ακρωτήρι της Πελοποννήσου, στον Αργολικό κόλπο. 

Μια πόλη που όσες φορές και να πας νιώθεις ότι κάτι σου λείπει, κάτι δεν έχεις δει, κάπου δεν έχεις πάει.
Παρόλο που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, δεν έχεις δει τίποτα. Πιστέψτε με όσες φορές και να πας μπορείς να δεις κάτι το διαφορετικό, να κάνεις κάτι το διαφορετικό που δεν έχεις ξανακάνει τις προηγούμενες φορές.

Το Ναύπλιο είναι μια επαρχιακή πόλη η οποία αποτελεί την κοιτίδα της νεοελληνικής ιστορίας καθώς οι περισσότεροι ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 21 πέρασαν από το Ναύπλιο, αλλά το πρόσωπο που τη σημάδεψε περισσότερο ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας σε μια πολύ όμορφη περιήγηση με τα πόδια στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Μία συναρπαστική εμπειρία καθώς βρίσκεσαι συνεχώς δίπλα σε κτίρια και μνημεία διαφορετικών εποχών που μοιάζουν έτοιμα να σου διηγηθούν την ιστορία τους.

Η περιήγησή μας ξεκινάει από την Πύλη της ξηράς, θα δούμε το Δημαρχείο του Ναυπλίου, ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο και κατευθυνόμαστε στην εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην είσοδο της εκκλησίας δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας το 1831. Στη συνέχεια της βόλτας μας βρίσκεται το Τριανόν, το Βουλευτικό, δίπλα στο βουλευτικό βρίσκεται η Πλατεία Συντάγματος, το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου. Τέλος κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Φιλελλήνων για να δούμε το παραλιακό μέτωπο και να θαυμάσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία του Ναυπλίου το Μπούρτζι

Σε όσους αρέσει το περπάτημα, προτείνουμε το γύρο της Αρβανιτιάς όπως οι κάτοικοι του Ναυπλίου αποκαλούν. Είναι ένας από τους πιο όμορφους περιπάτους που διαθέτει για όλους το Ναύπλιο.
Ξεκινά απο το τέλος του λιμανιού δίπλα απο τον φάρο και διανύοντας μία απόσταση ενός χιλιομέτρου καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς δίπλα στην ομώνυμη παραλία Αρβανιτιάς.
Η διαδρομή του γύρου της Αρβανιτιάς είναι μέσα στη φύση, ένας πλακόστρωτος δρόμος που από τη μία πλευρά κυματίζει ο Αργολικός κόλπος και από την άλλη υψώνεται η Ακροναυπλία.
Λίγο πριν το μέσο της διαδρομής συναντάμε τα σκαλάκια που καταλήγουν στο όμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας, οι ενετοί του έδωσαν το όνομα «Η Παναγία της Σπηλίας» (Santa Maria della Grotta), κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στους βράχους της Ακροναυπλίας με μία μοναδική πανοραμική θέα να απλώνεται στα μάτια απο πέτρα, φύση και νερό!
Συνεχίζοντας το γύρο της Αρβανιτιάς θα συναντήσουμε την σπηλιά του Δεσπώτη όπου τα νερά της θάλασσας χτυπάνε με δύναμη πολλές φορές στα βράχια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα σου και μπροστά στα μάτια σου απλώνεται απο μακρυά η παραλία της Αρβανιτιάς ενώ υψώνοντας το βλέμα αντικρύζεις το επιβλητικό Παλαμήδι.

Αρκετός ελεύθερος χρόνος για πολλές βόλτες και το φαγητό μας προαιρετικά.

Ώρα για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, αφού όμως κάνουμε μια στάση στο Μουσείο Μελιού «Άξιον Εστί» στο Πανόραμα Αργολίδας.

Το Μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης «Άξιον Εστί» ξεκινά περί το 1957 με σκοπό την ανάγκη διάσωσης και διατήρησης της μελισσοκομίας αλλά και λόγω της απουσίας ανάλογων εγκαταστάσεων. Το όραμα των ανθρώπων που απαρτίζουν το συγκεκριμένο εγχείρημα ασπάζονται την ανάγκη διάδοσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αφού η μέλισσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί της. Στον χώρο του Μουσείου μπορεί να δει κανείς τα εκθέματα της μελισσοκομικής τέχνης, τον τρόπο παραγωγής και συσκευασίας, να δοκιμάσει τα προϊόντα και να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση του με αγορές των προϊόντων του.

Επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το βραδάκι

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Συμμετοχή μέλους: €.

* Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

** Πολιτική συμμετοχής σε δραστηριότητα

*** Για καταθέσεις από άλλες τράπεζες, το κόστος εμβάσματος επιβαρύνει αποκλειστικά τον καταθέτη.

  • 85% πληρότητα, προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των επιβατών.
  • Όλα τα οχήματα υποχρεωτικά διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο σε αυτό
  • Η μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες (υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).
  • Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ απολυμαίνονται σε κάθε έξοδο των επιβατών, από τον οδηγό, με αντισηπτικό

Meidanis Travel Agency

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
στο τηλέφωνο: 6957831931
με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG
ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:Κατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις, Δραστηριότητες

Ετικέτες: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: