Ημερήσια εκδρομή για τα μέλη μας, Κυριακή 13/10 Λίμνη Δόξα, Άγιος Γεώργιος, Γκούρα

Πρόγραμμα εκδρομής:

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου αναχωρούμε το πρωί από τα γνωστά σημεία. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, άφιξη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Το ιστορικό μοναστήρι της ορεινής Κορινθίας με τη μεγάλη προσφορά στον Αγώνα.

https://filoiperiigites.wordpress.com/2019/08/05/agios-georgios-feneou/

Ένας ωραίος δρόμος μέσα από το δάσος θα μας οδηγήσει σ’ αυτό το μικρό κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής – που αν και μοιάζει σαν ερειπωμένο, ο μοναχός μας διαβεβαιώνει ότι στηρίζεται σε γερά θεμέλια.

Πρώτη φορά η μονή φτιάχτηκε το 1693, μετά από μια πυρκαγιά που την κατέστρεψε ολοσχερώς, ξαναχτίστηκε το 1754, διατηρώντας την ξεχωριστή αρχιτεκτονικής της, τις αγιογραφίες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του καθολικού, από το 1762.

Την ιστορία της μονής, που λειτούργησε και κρυφό σχολειό την εποχή της Τουρκοκρατίας, θα μας την εξιστορήσει ο μοναδικός μοναχός, όσο θα μας τρατάρει το – διάσημο πλέον – γλυκό τριαντάφυλλο και μέχρι το μάτι μας να χορτάσει από την ανεπανάληπτη θέα προς τη λίμνη Δόξα. 

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, είναι από τα μοναστήρια που αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και να νιώσει πραγματικά την κατάνυξη που μας κάνουν οι θρησκευτικοί χώροι να αισθανόμαστε. Η θέα από τα παραθύρια του, κόβουν την ανάσα στη κυριολεξία.

Κατόπιν συνεχίζουμε για την τεχνητή ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ, στην καρδιά του Φενεού, σε υψόμετρο 900 μέτρων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης, και να περιηγηθούμε στις όχθες της.

Η φύση με ένα «χεράκι» του ανθρώπου έφτιαξε αυτό το μεγαλείο. Ένα οροπέδιο, που θυμίζει κάτι από Άλπεις. Ένας τόπος που καμιά αίσθηση δεν χοτραίνει. Εδώ ξεχνάς από πού έρχεσαι και που πηγαίνεις. Η πανέμορφη αυτή τεχνητή λίμνη δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Τα βουνά που την περικλείουν είναι κατάφυτα από έλατα και στις όχθες της υπάρχουν αρκετά μέρη κατάλληλα για κατασκήνωση, κάτω από τη σκιά των πλατανιών.

“Σήμα κατατεθέν” της νεαρής λίμνης Δόξα είναι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου (ή Παλαιομονάστηρο, κτίσμα του 14ου αιώνα που εγκαταλείφθηκε τον 17ο αιώνα από μια πλημμύρα της περιοχής) που στέκεται σε μια στενή λωρίδα γης, στην καρδιά της λίμνης και καθρεφτίζεται στα, συνήθως, ακίνητα νερά.

Τέλος, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας, και κατευθυνόμαστε στο χωριό Γκούρα. Το κεφαλοχώρι της περιοχής, στους δυτικούς πρόποδες της Ζήριας και με θέα μέχρι τον αντικρινό Χελμό. Στην όμορφη κεντρική πλατεία του, δεσπόζει η εκκλησία των Ταξιαρχών

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ή καφέ, πρίν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα!


Μεταφορά με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν

Tsokas Travel

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
στα τηλέφωνα 6957831931 και 6932305108
στο e–mail: filoiperiigites@gmail.com
ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IGΚατηγορίες:Δραστηριότητες

Ετικέτες: , ,

Αρέσει σε %d bloggers: