Άγιος Νικόλαος, Βουλιαγμένης

Ένα καλά «κρυμμένο», σχεδόν άγνωστο, αλλά και παρατημένο εκκλησάκι, κτισμένο το 1947 σ’ ένα βράχο, επάνω σε μια πλαγιά του λαιμού Βουλιαγμένης, σχεδόν δίπλα από το ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης.

Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο μιας και βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Και γιατί όσο όμορφοι και να είναι οι υπόλοιποι ναοί που έχουν χτιστεί στα μέρη μας, κανένας δεν είναι τόσο κοντά στη θάλασσα, σε κανέναν δεν πηγαίνεις απλά για να ξεχαστείς (ή να προσευχηθείς) όπως πας στον Άγιο Νικόλαο.
Η ιστορία αναφέρει ότι αυτό το εκκλησάκι το έχτισε ένας ψαράς ο οποίος πήγαινε κάθε πρωί με το καίκι του τα υλικά, ώστε να χτιστεί μετά απο χρόνια αυτό το έργο τέχνης.
Φτιάχτηκε από τον γλύπτη Ξένο και είναι παρατημένο εγκαταλελειμμένο.

Η Tina Kasidocosta γέννημα θρέμμα της Βουλιαγμένης γράφει για την ιστορία του:

Το ξέρω από πρώτο χέρι….. ο παππούς μου ήταν φύλακας στην Λίμνη της Βουλιαγμένης, όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι η Λίμνη ανήκει στην Ιερά Μονή Πετράκη όπως και πολλά οικόπεδα, οι παπάδες έμαθαν ότι κάποιος έχτισε εκκλησία χωρίς να έχουν την άδεια της Εκκλησίας. Τότε 3 παπάδες πήραν τον παππού μου με εργαλεία για να γκρεμίσουν το εκκλησάκι, ξεκίνησαν με μια βάρκα κάτω απο το εστιατόριο ΛΑΜΠΡΟΣ στην διαδρομή ένας παππάς λέει: Ρε εσείς που πάμε; είμαστε τέσσερις που το όνομα μας είναι Νικος και πάμε να γκρεμίσουμε τον Άγιο Νικόλαο; Έτσι γύρισαν πίσω και σώθηκε το εκκλησάκι…

Καλημέρα και καλή Κυριακή!

Photo Credits: @aba_tziz
Πηγή: notia.grΚατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις

Αρέσει σε %d bloggers: