Εκεί που «Ο Θεός αγαπούσε το Χαβιάρι»!

1684040400

  days

  hours  minutes  seconds

until

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Την Κυριακή 14/05 αναχωρούμε νωρίς το πρωί, από τα γνωστά σημεία, και με ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στο Καστόρι. 

Το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου και απέχει 17 χιλιόμετρα από την Σπάρτη.

Ιδανικός προορισμός για ξεκούραση, ηρεμία, βόλτες και επαφή με τη φύση. Κατά την παραμονή μας στο χωριό, θα εξερευνήσουμε: το εκκλησάκι της Μισοσπορίτισσας, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το χωριό χτισμένη μέσα σε σπηλιά, κυριολεκτικά χωμένο μέσα στους βράχους του Ταύγετου, υπήρξε το ασκηταριό του Αγ. Θεόκλητου.

5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία του χωριού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Μάμα και λίγο παρακάτω η πηγή της Βάγιας και ο παλιός νερόμυλος, το ιχθυοτροφείο πέστροφας και σολωμού όπου παράγεται το πρώτο χαβιάρι στην Ελλάδα, «το χαβιάρι του Ταΰγετου» (γνωστό από την κινηματογραφική παραγωγή «Ο Θεός αγαπούσε το Χαβιάρι») – κατά την επίσκεψή μας (έξοδα ατομικά 5€) θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις, θα μάθουμε την ιστορία και θα δούμε την διαδικασία της παραγωγής. Τέλος θα γίνει γευσιγνωσία με συνοδεία τσίπουρου.

Η γέφυρα και οι όχθες του Κάστορα ποταμού, που διασχίζει το φαράγγι του Κάστορα με μονοπάτια πεζοπορίας και πλούσια βλάστηση από καστανιές και καρυδιές, προσφέρονται για εξερεύνηση.

Μετά από μερικές βόλτες στην φύση μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας το καφεδάκι σου στα μαγαζιά του χωριού η κάνοντας μερικές ακόμη βόλτες μέσα στο χωριό απολαμβάνοντας τα παλιά λιθόχτιστα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια του.

Το μεσημέρι, θα γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού.

Επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το βραδάκι.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Συμμετοχή μέλους: €.

* Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

** Πολιτική συμμετοχής σε δραστηριότητα

*** Για καταθέσεις από άλλες τράπεζες, το κόστος εμβάσματος επιβαρύνει αποκλειστικά τον καταθέτη.

Meidanis Travel Agency

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
στο τηλέφωνο: 6957831931
με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG
ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:Κατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις, Δραστηριότητες

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: