Ημερήσια Εκδρομή! Χιονοδρομικό Κέντρο και walking tour στα σημαντικά ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων

1676782800

  days

  hours  minutes  seconds

until

Ο Σύλλογος Φίλων Περιηγητών διοργανώνει για τα μέλη του, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Την Κυριακή 19/02 αναχωρούμε το πρωί, από τα γνωστά σημεία, για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το χωριό των Καλαβρύτων, βορειοανατολικά στο όρος Χελμός. Οι εγκαταστάσεις του έχουν αφετηρία την περιοχή Ξερόκαμπος και καταλαμβάνουν μια έκταση 1600 στρεμμάτων, όπου περιλαμβάνονται 8 αναβατήρες και 13 πίστες χιονοδρομίας, όλων των βαθμών δυσκoλίας, με συνολικό μήκος 25 χιλιομέτρων. Η βάση του χιονοδρομικού βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων, ενώ το ψηλότερο σημείο του είναι η Νεραϊδόραχη, σε υψόμετρο 2340 μέτρων.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων υπάρχει το μεγαλύτερο snowpark της χώρας, με εντυπωσιακά άλματα και εμπόδια. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα της χιονοδρομίας και να διασκεδάσουν στο κατάλληλα διαμορφωμένο πάρκο της PLAYMOBIL στην βάση των εγκαταστάσεων.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί  έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, καθώς συνδυάζει το σαγηνευτικό τοπίο, με πανοραμική θέα από τον Κορινθιακό κόλπο μέχρι και το Ιόνιο, τις οικονομικές και αξιόπιστες υπηρεσίες του και τη γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση, καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν δύο χώροι εστίασης, που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το κεντρικό Chalet στη βάση του κέντρου, όπου για την πρόσβαση σε αυτό δεν απαιτείται η χρήση lift, και η υπαίθρια καντίνα στη μέση του βουνού σε υψόμετρο 1900 μέτρων, όπου για να φτάσετε απαιτείται η χρήση του τριθέσιου εναέριου αναβατήρα «Αχιλλέα» ή του συρόμενου αναβατήρα Δάφνη.

Στη βάση του χιονοδρομικού θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στη χιονοδρομία. Εκτός από τις σχολές εκμάθησης, απέναντι από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, υπάρχει και το κατάστημα ενοικιάσεων, όπου θα βρείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, είτε για ski είτε για snowboard

Θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας στο χιονοδρομικό κέντρο για παιχνίδι στο χιόνι ή χαλάρωση στο σαλέ!

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη των Καλαβρύτων.

Ξεκινάμε από τον Τόπο Θυσίας που βρίσκεται στον λόφο του Καπή, σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το κέντρο της κωμόπολης. Ένας μεγάλος, λευκός Σταυρός και το πέτρινο γλυπτό της Πονεμένης Μάνας θυμίζουν το φρικτό έγκλημα, ενώ ο κεντρικός χώρος περιβάλλεται από στήλες στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των θυμάτων.

Ακολουθήστε μας σε ένα walking tour στα σημαντικά ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων!

Συνεχίζουμε με το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Εκεί ζωντανεύουν μνήμες από τη ναζιστική θηριωδία που έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν όλους τους άνδρες άνω των 13 ετών και πυρπόλησαν την πόλη των Καλαβρύτων σε αντίποινα προς τους αντάρτες, που είχαν σκοτώσει δικούς τους στρατιώτες. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των εκτελεσθέντων ντόπιων από τους Γερμανούς καθώς και δεκάδες ντοκουμέντα.

Στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, δεσπόζει ο Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι δείκτες του ρολογιού στο βόρειο καμπαναριό έχουν παγώσει στις 2.34, την ώρα της εκτέλεσης του ανδρικού πληθυσμού. Εκεί είναι και το Ηρώο Πεσόντων και προτομές αγωνιστών του 1821.

Πιο πάνω, στην πλατεία Ελευθερίας ή Χελμού, βρίσκεται ο αιωνόβιος «πλάτανος των Τριών Γερόντων». Στη σκιά του, σύμφωνα με την παράδοση, συναντήθηκαν οι Καλαβρυτινοί αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, Ζαΐμης, Φωτήλας και Πετμεζάς.

Τέλος θα καταλήξουμε στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας.
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό κτήριο των Καλαβρύτων. Στις πηγές αναφέρεται ότι πιθανώς κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο, και το έτος 1440 πέρασε στον αδελφό του Κωνσταντίνο, επί του οποίου τα Καλάβρυτα είχαν εξελιχθεί σε σπουδαίο πνευματικό κέντρο. Την ίδια περίοδο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πιθανώς δώρισε το Παλάτι στην πριγκήπισσα Αικατερίνη Παλαιολόγου, κόρη ευγενών από τη Χαλανδρίτσα και συγγενή της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρύτων. Πρόκειται για ένα μουσείο που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο των Καλαβρύτων, με ιδιωτικές συλλογές του εκπαιδευτικού-λαογράφου κ. Λεωνίδα Πετρόπουλου, ο οποίος και θα σας ξεναγήσει στο χώρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γνώση, την λεπτομέρεια και την πολύτιμη διάδοση της παράδοσης.

Στο μουσείο λειτουργούν δύο εκθέσεις: Η πρώτη αφορά τους νομάδες κτηνοτρόφους της περιοχής (γνωστούς ως Καραγκούνηδες ή Καρακατσάνηδες) και η δεύτερη την κωμόπολη και την ευρύτερη περιόχη των Καλαβρύτων.

Το μουσείο φιλοξενεί παραδοσιακές φορεσιές, παλιές φωτογραφίες, κεντήματα και υφαντά, ξύλινα και χάλκινα χρηστικά αντικείμενα των περασμένων ετών.

Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την όμορφη και ιστορική πόλη, να γνωρίσουμε τις ομορφιές της, αλλά και να γευματίσουμε σε μία από τις πολυάριθμες ταβέρνες της περιοχής.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Συμμετοχή μέλους: €.

* Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

** Πολιτική συμμετοχής σε δραστηριότητα

*** Για καταθέσεις από άλλες τράπεζες, το κόστος εμβάσματος επιβαρύνει αποκλειστικά τον καταθέτη.

Meidanis Travel Agency

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
στο τηλέφωνο: 6957831931
με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG
ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:Κατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις, Δραστηριότητες

Ετικέτες: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: