Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα

1667709000

  days

  hours  minutes  seconds

until

Ο Σύλλογος Φίλων Περιηγητών διοργανώνει για τα μέλη του, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ημερήσια εκδρομή στην Ανδρίτσαινα και το Ναό Επικούριου Απόλλωνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Την Κυριακή 6/11 αναχωρούμε νωρίς το πρωί, από τα γνωστά σημεία, για τις Βάσσες τις Φιγαλείας.

Αφού κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ, συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό της Καρύταινας και κατόπιν για την Ανδρίτσαινα και τον περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου όπως ονομάζεται. (Δωρεάν Είσοδος).

Από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, ο ναός είναι έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου, κτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. σε κομβικό σημείο, μεταξύ της Ηλείας της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας και έχει θέα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Το 1986 ανακηρύχθηκε «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ οι ιδιορρυθμίες  σχετίζονται με αρχαία αρκαδική λατρευτική παράδοση.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ανδρίτσαινα, η οποία εντυπωσιάζει με τα αρχοντικά της, τα πλακόστρωτα σοκάκια αλλά και την γραφική πλατεία σκεπασμένη με πλατάνια και την «Τρανή Βρύση» χτισμένη το 1724 . Ελεύθερος χρόνος για γεύμα προαιρετικά και ψώνια στον Συνεταιρισμό Γυναικών με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Όποιος επιθυμεί μπορεί επίσης να επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Συμμετοχή μέλους: €.

* Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

** Πολιτική συμμετοχής σε δραστηριότητα

*** Για καταθέσεις από άλλες τράπεζες, το κόστος εμβάσματος επιβαρύνει αποκλειστικά τον καταθέτη.

Meidanis Travel Agency

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
στο τηλέφωνο: 6957831931
με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG
ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:Κατηγορίες:Άρθρα/Παρουσιάσεις, Δραστηριότητες

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: